Ook voor kleinere processen: de stoomketel

Deze sectie is leeg.

Stoomketels of thermische olieketels alleen weggelegd voor de allergrootste partijen in het productieproces? Nee hoor. Een stoomketel is ook voor kleinere productielocaties een uitkomst door de snelle inzet, de lage verliezen en het aantrekkelijke rendement. Bent u facilitair verantwoordelijk voor bedrijfszekerheid bij uw organisatie? We gaan graag onderstaand lijstje even af. Is het antwoord op onderstaande meer dan eens ‘ja? Dan is het een serieuze overweging waard om te kijken naar een stoomketel of thermische olieketel als alternatief.

 

De stoomketel levert een rendement van meer dan 90 procent door de effectieve verspreiding van het opgewekte stoom. Daarnaast is overbodig spuien tegenwoordig onnodig. Zo hoeven Certuss Stoomketels maar een keer per dag worden gespuid. Een heel ander verhaal vergeleken met andere ketels, die soms 10 procent van het gebruikte water opmaken aan overbodig spuien.

 

Wilt u snel opstarten na onderbreking van inbedrijfstelling?
 Ook dan is een stoomketel het overwegen waard. Al na drie minuten na inschakeling beschikt u over stoom om een aanvang te maken met het productieproces.

 

Altijd controle over de installatie?

U heeft de installatie snel aangezet en ook tijdens het werk is de bediening intuïtief en overzichtelijk, dankzij het display. Door de geringe omvang hoeft u de stoomketel verder niet te plaatsen in het ketelhuis van uw locatie. Door het efficiënt gebruik van de ruimte en kleine afmetingen passen stoomketels van Certuss ook in uw werkplaats of een andere facilitaire ruimte. Zo houdt u altijd oog op de installatie en is aanpassing en configuratie snel uitgevoerd.

 

Heeft u meer expertise over andere vormen van aandrijving?

Ook geen reden om niet grote interesse te tonen in een stoomketel van Certuss. Wij hebben de expertise namelijk wel, plus de jarenlange ervaring. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare krachtbron, zonder dat u direct in de leer moet. De principes zijn snel uitgelegd en uiteraard is er ruimte voor advies, wanneer dat gewenst is. 

 

Denkt u na over uitbreiding van het productieproces?
 Het principe van een cv-ketel, maar dan voor bedrijfszekerheid bij uw productieproces. Dat is in het kort het voordeel van een stoomketel op locatie. Dat betekent ook dat het naar wens mogelijk is om modulair op te bouwen. U kunt beginnen met een relatief klein vermogen (vanaf 10 kilo stoom per uur), waarna u kunut doorgroeien naar een vermogen van maximaal 80 kilo stoom per uur. Nog niet voorbereid op de plaatsing. Geen probleem! Voor verschillende klanten hebben wij in de buitenlucht flexibele stoomketels geplaatst. Zo springen wij snel in op de vraag van de klant.